Litt positive nyheter fra Storm.

Landslaget har kalt inn 15 spillere til en Kandidatcamp fredag 7. til og med søndag 9. juni under ledelse av landslagstrener Mathias Eckhoff. Tromsø Storm har fått to spillere tatt ut til denne, kaptein Johannes Rydningen Lange og unggutten Isak Ramirez Nilsen. Johannes har i flere år vært blant de beste norske spillerne som har markert seg i BLNO, og har ved flere anledninger vært vurdert uten å få sjansen. Tidligere Storm-trener Pål Berg har etterlyst muligheten for han til å få vise seg frem ovenfor landslagssjefen. Nå får han endelig sjansen! Unggutten Isak fikk sitt store gjennombrudd sist sesong, og er en av flere unge talenter som er invitert inn nå. Dessverre for Isak så må han melde avbud denne gangen da han har fått et tretthetsbrudd i korsryggen på tampen av sesongen, noe som også gjorde at han ikke kunne spille U19-NM i april. Men det kommer nok nye sjanser for den talentfulle unggutten.

Landslagstrener Mathias Eckhoff  sier følgende om denne samlingen; Samlingen er «primærveien inn i et landslag hvor man skal bli kjent med prinsipper og trygge med de reglene og innenfor de rammene vi spiller etter. Spillere som inviteres til kandidatcampen har mulig en fremtidig rolle i laget. Dette kan være voksne spillere som ikke tidligere har vært en del av landslagsaktiviteten eller U24-spillere som NBBF ser har potensial til å spille på seniorlandslaget på sikt eller i eventuelt andre U24-turneringer. Og videre: «Målet med campen er å gi aktuelle kandidater muligheten til å vise seg fram for trenerteamet og få en kjapp innføring i den norske spillestilen».

Etter samlingen vil 4 av spillerne bli tatt ut til seniorlandskamper i Madrid 21.- 28. juni. Her er det avklart at Norge skal møte Dominikanske Republikk lørdag 22. juni og Portugal mandag 24., mens de spanske arrangørene arbeider med å få en tredje motstander fredag 27.

Følgende spillere kalles inn (klubbalfabetisk rekkefølge):

Aksel Hvalgård Borg, Bærum
Fredrik Kleivdal, Bærum
Etienne Nasser Aspevik, Frøya
Christopher Dalland, Frøya
Jørgen Lamo, Frøya
Valen Tejada, Frøya
Haji Jawara, Fyllingen
Haakon Ullrich, Gimle
William Lybæk, Kongsberg Miners
Erik Lie Viken, Kongsberg Miners
Emil Grosse, Nidaros Jets
Fredrik Hårstad Trana, Oppsal
Johannes Rydningen Lange, Tromsø Storm
Isak Ramirez Nilsen, Tromsø Storm
Lars Nilsen, eks. Georgia Southwestern (USA)

De 10 spillerne som er tatt ut til kampene i Madrid, er følgende:

Andrija Blatancic, Alkar Sinj (Kroatia)
Erik Borg, Cantbasket 04 (Spania)
Harald Eika Frey, Telekom Baskets Bonn (Tyskland)
Johan Flaa, Centrum Tigers
Lars Fredrik Espe, Fyllingen
Reidar Greve, Gimle
Mikkel Kolstad, Gimle
Jørgen Odfjell, Gimle
Milovan Savic, Gimle (blir norsk statsborger om kort tid)
Hallvard Venstad Staff, Gimle

Vi gratulerer Johannes og Isak med innkallingen, og ønsker Johannes lykke til kommende helg!

GoStorm 😊