Tromsø Storm tok i mot Kongsberg Miners til returoppgjør i kvartfinalen i Tromsøhallen i ettermiddag. Kun seier var godt nok for fortsatt liv i kongepokaldrømmen. Det ble en tett og tøff kamp som bølget frem og tilbake, med Miners som det førende laget i første halvdel av kampen, men der Storm og Xavier Fuller & Co. kom tilbake og tok over føringen. Dessverre ble det for mange bomskudd og turnovere de siste minuttene slik at Miners kunne juble for seier og videre avansement til semifinalen. Vi gratulerer dem og ønsker de lykke til videre!

Guttan kjempet tappert og hadde fantastisk støtte fra de nesten 500 hjemmefansene på tribunen. Stemningen i hallen var elektrisk i perioder, men det holdt ikke til seier. Xavier, som fikk utdelt prisene for Årets forsvarsspiller og Allstar-laget før kampen, var Storms bestemann igjen. Han ble kampens toppscorer med 29 poeng og dro også ned 8 returer. Videre så hadde både Johannes Lange og Reggie Agbeko en stor rolle i siste halvdel av kampen når Storm hentet igjen Miners og tok over ledelse. Johannes slet med feiltrøbbel i de to første periodene og scoret ingenting da, mens Reggie kun noterte seg for 2 poeng. Etter pause så scoret Johannes 15 poeng og Reggie 16 og dette var avgjørende for at Storm kom tilbake og hadde sjanse å vinne. Det holdt ikke helt inn, dessverre. Hos gjestene var det Joran Roberts og Aly Hudgins som ledet an med henholdsvis 25 og 18 poeng.

Vi ønsker å takke trener David Torrescusa og spillerne for en god sesong, og mange sitter nok med følelsen om at ting kunne ha vært helt annerledes uten de mange skadene laget har måtte takle i løpet av en lang sesong. Uansett kan de gå med hodet høyt hevet og vite at de har hevdet seg i ligaen i år, og de har gitt noen magiske øyeblikk for de mange basketinteresserte i byen og landsdelen. Og til slutt vil vi takke alle våre fans for kjempeflott støtte i tykt og tynt i år igjen, og selvsagt våre fantastiske samarbeidspartnere som gjør det fortsatt mulig å kjempe i norgestoppen! 💓

Se statistikk fra kampen her. Les også hva iTromsø (+) og Nordlys (+) skrev etter kampen.