Det ble et surt tap i første kvartfinale for Storm-guttan, og kampen ble nok dessverre avgjort når en litt merkelig dommeravgjørelse skjedde med under 3 minutter igjen av 3. periode. Xavier Fuller blir feilet i et skuddforsøk av AJ Harris på Kongsberg og får to straffer. Harris sender tydelig en verbal melding til Xavier rett etter feilen, og det ser ut som om Xavier svarer et eller annet tilbake til han. Overhode ingen stygg feil av Harris, og episoden utviklet seg ikke og så helt ufarlig ut på tv-skjermen. En av dommerne velger allikevel å blåse teknisk feil på begge to, og siden Xavier hadde fått en usportslig feil (stoppet et angrep som bakerste mann) tidligere kampen blir han bortvist fra resten av kampen. Den tekniske feilen er utrolig streng, og dette ødelegger dessverre kampen for Storm. Storm lå under med 8 poeng når dette inntraff, og med sin beste spiller borte ble det for vanskelig for guttan. Kongsberg kontrollerer frem til en 92-73 seier. Dermed må Storm vinne hjemmekampen søndag for å tvinge frem en tredje og avgjørende kamp. Med tap vil sesongen være over.

Det som var gledelig fra kampen var at både Xavier og Giedrius Stankevicius virket å ikke være plaget med skadene de har slitt med. Xavier ble kampens toppscorer med 24 poeng, og det bå under 24 minutter. Johannes Lange fulgte etter med 14 poeng. Storm tok ledelsen i kampen tidlig og ledet 18-11 noen minutter igjen av første periode. Hjemmelaget snudde og ledet på det meste med 17 poeng (57-40) før Storm gikk på en 9-0 run når Xavier-episoden skjedde, og lå under med kun 8 poeng da og Xavier skulle skyte to straffer. Resten er historie, dessverre. Nå må guttan restituere seg godt og legge en god plan for hvordan neste kamp skal vinnes. Storm var litt redusert i dagens kamp da de manglet både Aron Nielsen Finstad (jobb) og Isak Ramirez Nilsen (skade), og det gjorde nok også sitt til utfallet i dag. Søndag håper vi å kunne stille fullt lag når guttan må vinne!

Se statistikk fra kampen her. Les hva Nordlys (+), iTromsø1 (+) og iTromsø2 (+) skrev om kampen.