Asker Aliens fortsetter å holde jerngrepet rundt førsteplassen i BLNO. Søndag kveld klarte de å holde Tromsø Storm unna med et nødskrik, på tross av at Tromsø hadde flere muligheter til å avgjøre kampen mot slutten.

Asker Aliens var tidlig i føringen og Tromsø Storm ble hele veien halsende bak, til stadighet noen få poeng på etterskudd i målprotokollen. Slik var det helt fram til slutten av andre periode da vi for første gang var i føringen, bare for å la Asker utligne like etterpå. Til hovedpausen var stillingen 37-37.

Slik fortsatte det også utover i andre omgang, Asker var foran og ved flere anledninger ble vi presset til å foreta mindre heldige skuddvalg. Mot slutten var stillingen 80-80, og hos Tromsø Storm hadde både Hani Issalhi og Brad Byerson 4 feil, men på lagfeilstatistikken hadde vi ikke pådratt oss nok feil i fjerde periode til at Asker Aliens skulle fått straffekast. Taktikken ville derfor være å feile Asker-spillerne slik at de måtte starte angrepsspillet sitt på nytt fra sidelinjen. Når man ikke lyktes med dette endte ballen opp til slutt hos Fredrik Bøhn som befant seg på høyre side for kurven. Han steg til værs og satte en klokkeren 3-poenger da det gjenstod 3 sekunder av kampen.

Vårt siste angrep endte uten at vi klarte å sette oss selv i skuddposisjon for et 3-poengsskudd og dermed rant tiden ut med Asker-seier 83-80.

Gledelig i denne kampen var det at Henrik Lange fikk sin debut i Tromsøhallen foran hjemmepublikum, og det samme fikk Adam Finstad.