StormvsCentrumEtter tre uker med hardtrening var det endelig tid for kamp igjen, og hvilken kamp det ble! Centrum Tigers, også kjent som fjorårets Asker Aliens, mønstret sitt aller sterkeste mannskap til kveldens oppgjør, og det sier ikke så rent lite. Her er det mye rutine og mange sterke spillere å se opp for.

Likevel var det våre gutter som kom sterkest ut og hadde god kontroll ut fra start i første periode. Til første pause stod det 16-28 på lystavla. Utover i andre periode økte ledelsen og på det meste var vi 20 poeng foran i målprotokollen, men alle som elsker basketball vet at det er ikke over før det er over, og med nesten 3 perioder igjen å spille var det mer enn nok tid til dramatikk.

Før siste periode var vi foran med 47-59, men så begynte nervene å spille inn. De skuddene som tidligere i kampen seilet i kurven, gikk nå i kant og ut, og etterhvert som man begynte å kjenne at grepet om kampen begynte å glippe så økte det presset på alle de som stod ute på banen. At det i tillegg var anslagsvis 150-200 tilskuere i en tett og intim arena, som bidro til å høyne dramatikken, gjorde det ikke spesielt mye enklere. I tillegg slet vi med å finne hverandre med pasninger, og spillet gikk i stå mot et agressivt Centrum-forsvar.

Mot slutten var det straffeskytingen til Brad Byerson og Morten Sahlertz som ble avgjørende, og selv om Centrum hadde ballen med 8 sekunder igjen av kampen på stillingen 67-70, ble det bomskudd fra hjemmelaget og det var de 10-12 fremmøtte som heiet fram Tromsø Storm som stod igjen med de bredeste glisene på tribunen!

Alt i alt var dette en svært solid seier på bortebane mot en av de desidert største favorittene denne sesongen, men samtidig fikk vi også vist at laget har de nødvendige styrkene og evnene til å stå imot også når det blir høy puls og nervedrama til slutt.