Frøya Basket logoFrøya var første motstander i årets grunnserie i BLNO i oppgjøret som ble spilt i går kveld i Rykkinhallen. Før kampen var det stor spenning knyttet til hvordan samspillet mellom guttene ville fungere, tatt i betraktning at man kun har hatt ca 1 uke trening sammen, og endringene i kampoppsettet har ført til at man ikke har spilt en eneste treningskamp sammen.

Frøya kom også best i gang i kampen og midtveis i første periode hadde laget fra Bergen scoret dobbelt så mange poeng som Tromsø Storm, men et 9-poengsrun fra 7-16 til 16-16 brakte balanse i regnskapet i løpet av knappe 2 minutter.

Utover i resten av kampen fulgte lagene hverandre som skygger og byttet på å være i ledelsen hele 17 ganger i følge statistikken. Med andre ord gikk det på neglene løs for de tilreisende tilskuerne fra Tromsø som satt på tribunen.

Midtveis i kampen var vi oppe i føringen med 42-38. Dessverre innledet Frøya tredje periode med flere flotte trepoengere på rappen, og dermed ble ledelsen fort spist opp, men uten at noen av lagene klarte å dra ordentlig fra igjen. Før siste periode lyste stillingen 58-59 i favør av Frøya fra lystavlen.

Den jevne kampen hadde sørget for at flere spillere på begge lag slet med feiltrøbbel, og verst gikk det ut over Morten Sahlertz som måtte sette seg med 5 feil forholdsvis tidlig i matchen. Dette betød at det måtte gjøres omrokkeringer i forsvarsspillet for å få noenlunde riktig match-up. Brad Byerson dro også på seg sin fjerde feil tidlig i siste periode, men ga klar melding til benken at DET ikke var et problem som coach Webb skulle bekymre seg for, og Brad hodlt det han lovet og stod på banen kampen ut uten flere feil.

Kampen var helt jevn til det gjenstod 3 minutter. Det er mulig at det var sviktende kondisjon hos Tromsø Storm som gjorde seg utslagsgivende, men Frøya hadde i alle fall det lille ektra helt på slutten som skulle til for å snappe seieren. Ballen tippet ikke i vår retning og særlig Brad Byerson var uheldig med flere avslutninger som rett og slett ikke ville falle nedi kurven. Dermed endte kampen 72-81, et sluttresultat som kan se svært stort ut, men som absolutt ikke gir et riktig bilde av kamputviklingen underveis, i det som var en svært spennende og jevnspilt kamp mellom to lag som står godt til hverandre. Jeg tror ikke jeg tar mye feil om jeg spår at både Tromsø Storm og Gimle blir å se i den øvre halvdelen av tabellen denne sesongen.

Om vi skal oppsummere noen av enkeltspillernes innsats og prestasjoner, så er det naturlig at mange er nysgjerrig på våre nye amerikanere. Brad Byerson viste svært gode takter og viste seg fram gang på gang med utrolig kjappe bevegelser, god ballbehandling i dueller, de raskeste vendinger du trolig noen sinne har sett av en spiller på 120+ kg, kompromissløst forsvarsarbeid, blant annet med 3 blokker som fikk oss på tribunen til å stå og måpe, alt dette supplert med tvers gjennom profesjonell innstilling. Det er tydelig at Brad er en mann som stiller høye krav til seg selv, og når ballen ruller hans vei med et par ekstra matcher i kroppen, kan det bli mye MYE gøy å se fra Brad Byerson denne sesongen.

Gary Wallace viste prov på hurtighet og ikke minst en enorm spenst, da han ved flere anledninger var en armlengde over ringkanten for å plukke returer. Som ballfører gjør han også en god jobb, og at han står bokført med 0 turn-overs i statistikken med 36 minutter på banen sier alt om at Gary ikke er en mann som roter bort ballen i tide og utide. Når han også bidrar med 18 poeng uten å blunke kan vi nok forvente mer av det samme fra den kanten.

Morten Sahlertz, fremstod som en svært positiv bidragsyter i fredagens kamp. Morten som utad virker noe stille og rolig, blomstret så snart kampen var i gang. Han jobbet solid defensivt og leverer varene og var konsis offensivt. Beklageligvis ble det bare 16 minutter på banen før han måtte sette seg med 5 feil, men på de 16 minuttene hadde han også rukket å sette 13 poeng, både etter skudd fra distanse, skudd fra mellomdistanse og etter sterke drives til kurven.

Hani Issalhi viste også svært positive takter, og virker å ha tatt inn over seg alvoret og ikke minst ansvaret det medfører når han denne sesongen vil være en spiller for startoppstillingen. Han jobber iherdig og utrettelig i forsvar og klarte uttallige ganger å få hendene på pasninger mellom Frøyaspillere og fikk på den måten brutt opp flyten i angrepsspillet. Hani var 110% innsats, og var det en løs ball på gulvet var Hani nede for å plukke den opp, hver gang. 7 returer ble det også i statistikken og han var nest sist på ballen ved 3 scoringer.

Galin Mihaylov fikk vist seg fram i en rolle som nok passer bedre for han, enn slik vi har sett ham de siste sesongene, nemlig som en ren skytter og ikke ballfører. Galin spilte med stor rutine, og satte flere viktige poeng fra distanse, hele 4 trepoengere dalte ned fra hans kant. 16 poeng i kampen gjorde han til nummer 2 på scoringslisten etter Gary.