Gerald JanuaryTromsø Storm logoÅrets viktigste kamp står for tur. Bærum Basket har motbevist alle “ekspert-tips” om 3-0 og lett seier til Tromsø Storm, og når sant skal sies var det nok bare lokale sportsjournalister som trodde dette skulle bli en tur i parken for Tromsø Storm.

Bærum Basket har vist stadig bedre takter utover i sesongen. På tross av trener Pål Bergs beskjedne innstilling til det hele er det ikke til å komme unna at Bæringene bare er noen usle tap mot Frøya fra å være med å kjempe helt i toppen på tabellen.

Gjennom finaleserien har Bærumsguttene vist seg fram som et dyktig lag, med gode enkeltspillere, men kanskje mest av alt med en svært god lagånd og moral.

De forutgående kampene har vært preget av hardt arbeid og god innsats, men begge trenerne kan nok skrive under på at deres respektive lag nok ikke har prestert og levert optimalt i alle kamper. Dessverre har også feiltrøbbel på sentrale spillere hos begge lag blitt toneangivende for utfallet i matchene, men slik er det når begge lag har spillere de er avhengige av.

Hos Bærum er det særlig Donald Oatis som har levert jevnt godt både offensivt og defensivt, men også Vincent Hamilton har vært sentral, særlig som returtager. Distanseskytingen som Bærum har vært kjent for i alle år har vært litt mer fraværende, selv om avslutningen i kampen på søndag viste at Bærum fremdeles behersker distanseskyting.
Tromsø Storm har vært litt for avhengig av Ron Timus og Gerald January og disse to har måttet dra mye av lasset i det offensive spillet i de tidligere kampene. Skal vi sikre en seier i dag er vi avhengig av at alle og enhver gjør jobben og finner og fyller sin rolle ute på banen. Vi har slitt noe med å spille hverandre gode, og når det har buttet i mot har det blitt litt for mye enkeltmannsprestasjoner ute på gulvet.

Nå som siste og avgjørende kamp står for døren vil vi gjøre det vi kan for å levere vårt ytterste både prestasjonsmessig og underholdningsmessig. Vi håper derfor at flest mulig tar turen til hallen og gir oss den aller største vitamin-innsprøytningen som finnes, nemlig et ellevilt, overdøvende og høylydt publikum. Og vi skal gi dere 100 gode grunner til å juble og kose dere.