Søndag er det klart for første semifinale mellom Tromsø Storm og Ulriken. Det spilles best av 3 kamper og første kamp går i Bergen. Lagene har møttes tre ganger hittil i år og Storm har vunnet to og Ulriken en kamp. Ulrikens seier kom i en kontroversiell kamp i Tromsøhallen 30. januar, der bergenserne “stjal” seieren etter at sluttsignalet lød. Dette gjør helt klart at Storm-guttan er ekstra revansjesugne. I tillegg så sitter også det forsmedlige finaletapet for to år siden mot nettopp Ulriken fortsatt igjen blant alle spillere og fans i Storm. Ron Timus, som spilte sin første sesong for klubben da, har sagt at han kom tilbake til Tromsø for å revansjere nettopp denne finalen. Nå har han og de andre Storm-guttan sjansen til en skikkelig revansje på vei til klubbens kanskje tredje strake finale. Vi kan med andre ord se frem mot en skikkelig spennende og interessant semifinale-godbit.

Ulriken har kanskje vært den store overraskelsen i årets serie. I fjor gikk laget gjennom en skikkelig kursendring og endte desidert sist i serien. I år har trener Geir Bangstad fortsatt det gode arbeidet og resultatene har kanskje kommet raskere enn de fleste hadde trodd. Med kvalitetsspillerne Audun Eskeland, Magne Fivelstad og Taylor Mullenax i spissen for mange andre unge talenter så klarte de å komme på tredjeplass i grunnserien denne sesongen. Det er ganske imponerende og på veien så har de slått antatt bedre lag som både Asker Aliens og Tromsø Storm. Ulriken har et veldig godt lagspill og har imponert kanskje mest på retursiden i år, og som mange basketkyndige vet så er det en av hovedkriteriene for suksess i basketball. Tromsø Storm har gjort en god sesong i år, men hadde dessverre en liten bølgedal midt i sesingen der man tapte for både Asker, Bærum Basket og nettopp Ulriken. Dette ble avgjørende for seriemesterskapet, som for andre året på rad gikk til Asker Aliens. Ron Timus & Co. er skikkelig tente foran sluttspillet og har egentlig fått en perfekt vei til en eventuell kongepokal i år. Revansjeoppgjør mot Ulriken, noe som både spillerne og fansen ser virkelig frem til. Og skulle man ta seg til finalen så kan det være duket for et returoppgjør fra fjorårets finale mot Asker Aliens, selv om fremadstormende og talentfulle Bærum Basket helt klart ønsker å ha en finger med i spillet akkurat der. Årets sluttspill kan med andre ord bli veldig spennende og bra, og vi får bare håpe at alle gode ting er tre (det vil bli tredje året på rad med finale hvis man kommer seg dit).

Trener Jeff Lange og hans assistent Kelvin Joe Woods rapporter og en god treningsuke og en skadefri tropp. Det er en topptent gjeng som gleder seg til å ta fatt på sluttspillet, og jakten etter den berømmelige kongepokalen!