Tromsø Storm har en lang og imponerende historie, og den startet allerede i 1975 når Ballklubb Tromsø ble stiftet. Den gang var både basketball og volleyball i en og samme klubb. Det tok kun to år før basketdelen gikk ut og startet opp en egen klubb, Tromsø Basketballklubb (bedre kjent som TBBK). Mange personer, både på leder- og spillersiden har gjort en fantastisk og viktig innsats for basketklubben opp igjennom årene, og en av de som ofte blir nevnt i denne sammenheng er Peter Nicolay Haakstad, bedre kjent som Peter-Nic.. Tromsø Storm (klubben skiftet navn i 1999) ønsker nå å hedre Peter Nic. for hans store og meget betydningsfulle innsats i mange, mange år i og for klubben. I semifinalen mellom Tromsø Storm og Ulriken den 25. mars vil klubben hedre og utnevne han til æresmedlem. Dette henger veldig høyt og faktisk er det kun en som har denne utmerkelsen fra før, nemlig avdøde Tryggve Benum Olsen.

Peter Nic. (68) er opprinnelig fra Bergen, men flyttet til Tromsø i 1972 for å jobbe som lærer/inspektør ved Mortensnes barneskole. En av hans interesser var basketball og det tok ikke lang tid før han begynte å lære bort sine kunnskaper til skolens elever. Han ble også kjent med Alvhild Yttergård, som også jobbet ved skolen, og i lag med et par andre personer begynte de å legge planer for en basketballklubb i byen. Peter Nic. var trener både for klubbens første dame- og herrelag, i tillegg til veldig mange aldersbestemte lag. Vi kan trygt si at han var en av grunderne til basketballsporten i byen og har mye av ære for at klubben vokste seg stor og ble en faktor i basket-Norge. Navnet Peter-Nic. ble fort et begrep for alle innen basketball og kanskje ikke minst et kvalitetsstempel. Veldig mange av lagene han trente gjorde det veldig bra sportslig og man begynte å kalle spillere som kom opp på A-laget for Peter-Nic.-produkter, noe som bordet for kvalitet. Vi kan nevne noen – Bjørn Olaf Olsen, Lars Espejord, Ronny Andersen, Inge Isaksen, Ørjan Hansen, Tom Wilsgaard og Ronny Lange. Peter-Nic. gjorde manns jobb og vel så det helt til i 1984 da han flyttet til Harstad, og selvsagt bidro kraftig der til han til slutt flyttet til hjembyen Bergen i 1990.

Nå ønsker altså klubben å hedre Peter-Nic. for den fantastiske og uvurderlige innsatsen for klubben og sporten i Tromsø og Nord-Norge. I hovedpausen i semifinalen mellom Storm og Ulriken vil han motta sin æresbevisning. Klubben oppfordrer alle personer som har kjent og jobbet i lag med Peter-Nic. opp igjennom årene og da spesielt alle spillerne som han har vært trener for til å møte opp på kampen og gi han den hederen han fortjener. Det er en ydmyk og beæret Peter-Nic. som kommer til Tromsø neste helg – dette bør ingen basketinteresserte gå glipp av.