Gerald JanuaryKveldens kamp mellom Tromsø Storm og Asker Aliens i Vollenhallen i Asker ble beklageligvis en forestilling av det svært skuffende slaget. Etter slike kamper er det man må sette seg ned å se på hva som ble gjort galt, og hva man må forbedre til neste kamp, og her var det mye å ta tak i. Vi spilte nervøst og usikkert, med altfor mye raske avslutninger, fremfor å etablere angrepsspillet og spille systemer. Asker på sin side stengte godt igjen bakover og spilte solid, aggressivt forsvar. Nettopp i slike situasjoner er det at forsvaret må bearbeides grundig før man går for avslutningene, i stedenfor å haste seg til halvgode skuddmuligheter. Overgangsspillet som kjennetegner oss er vanskelig å få etablert mot et lag som spiller såpass disiplinert bakover som Asker og omlegging fra å skulle gå fra å spille med sterkt fokus på overganger og kontringer, til å skulle fokusere på etablert angrepsspill fungerte dårlig i dag

Konsekvensen av at man ikke maktet dette var en utrolig mengde billige og enkle turn-overs i vår disfavør, særlig i kampens første omgang. Det lyktes heller ikke å få særlig sving på distanseskytingen og i sum blir det vanskelig å vinne basketkamper når man ikke får selv de mest grunnleggende tingene til å fungere godt nok.

Kampen ble naturligvis også preget av at frustrasjon og irritasjon blant spillerne over egne manglende prestasjoner, som igjen førte til mange dumme og unødvendige feil, og mot slutten av kampen hadde vi hele tre spillere utvist med fem feil, og når man da bare har åtte spillere å ta av, så blir det slitne bein på de gjenstående som ble stående ute på parketten i store deler av siste periode, men på dette tidspunktet var kampen for alle praktiske formål allerede avgjort.

Sluttresultatet i kampen ble 83-64 til Asker Aliens, og det etter at vi kom bakpå allerede rett fra hoppball. Vi var aldri i ledelsen, og var i realiteten aldri i nærheten av å komme tilbake heller etter stillingen 7-4. Toppscorer ble Ron Timus med 20 poeng og Gerald January med 16 poeng. Hos Asker Aliens var det Mustafa Mahnin som ble toppscorer med 16 poeng.

Lærdommen etter denne kampen får være at seks uker juleferie ikke er en optimal oppladning foran en av årets viktigste seriekamper, og vi må bli flinkere til å roe ned spillet og bygge opp et etablert angrepsspill når man møter lag som jobber godt defensivt. Med andre ord er det mye viktig å ta fatt i på treningene i ukene fremover.