Det ble som ventet en tøff og spennende kamp i første finalekamp i ettermiddag. Storm åpnet godt å ledet 22-26 etter første periode, anført av en meget opplagt Anthony Williams. Anthony & Co. fortsatte det gode spillet i andre periode og ledet 41-49 halvveis. Tredje periode ble det litt for mange bomskudd fra Storm sin side, samt at Askers skyttere begynte å treffe litt oftere. Allikevel ledet Storm 60-63 før de siste ti minuttene. Tilskuerne i Vollenhallen og alle Storm-fansen foran storskjermen på Meieriet Cafe begynte å ane en thrilleravsluttning på kampen – og så rett man fikk! Hjemmelaget kom tilbake og tok ledelsen med omtrent 2 minutter igjen. Spillet bølget frem og tilbake og Storm tok igjen ledelsen 74-75, etter en steal og scoring av Hani Issalhi med kun 19 sekunder igjen å spille. Asker gikk så opp i angrep og deres gode pointguard Mustafa Mahnin gikk inn for et siste skudd. Godt forsvar fra Hani gjorde at Mahnin fikk et vanskelig og presset skudd, men tror du ikke ballen fant veien til nettmaskene – 76-75 til Asker med 4,8 sekunder igjen. Hani & Co. stormet i angrep og ballen havnet hos Nick Livas med 2,5 sekunder igjen – dessverre så glapp Nick ballen i det han skulle skyte og sikre Storm-seier. Anthony fanget opp ballen men fikk aldri av et siste skudd. Dermed stakk Asker av med seier i første finale etter en skikkelig thrilleravslutning. Nick og de andre Storm-guttan har ingen grunn til å henge med hodet. De spilte en god kamp, men dessverre så spretter ballen litt galt av og til. Asker forsvarte hjemmebanefordelen sin såvidt i dag, men Storm har gode sjanser til å “stjele” en seier på bortebane i morgen hvis de spiller like bra som i dag. Vi krysser fingrene for nettopp det!