taj fingerRammen var fantastisk foran femte og avgjørende finale i BLNO. Utrolige 2.210 tilskuere hadde lagt turen til Tromsøhallen onsdags kveld, noe som er det nest høyeste tallet gjennom tidende i Tromsøhallen. Stemningen var enormt bra og kampen ble nok en thriller mellom landets to beste lag. For andre gang i BLNO-historien så ble det ekstraomgang i en femte og siste finale. Det stod 72-72 etter ordinær tid og dessverre for Storm og alle fremmøtte tromsøfans så stakk Ulriken av med seieren 79-82 til slutt.
Storm åpnet kampen best og tok ledelsen, men Nima Taheri holdt bergenserne inne i kampen med hele 13 poeng før pausen, noe som ikke er hverdagskost fra han. Storm spilte en veldig bra 3. periode og ledet faktisk med 8 poeng før siste. Dessverre så gjorde flere feil og turnovere at Ulriken fikk kontakt etter kort tid. Storm var allikevel i føringen de siste fem minuttene, men med 13-14 sekunder igjen av ordinær tid så scoret gjestenes David Hammer slik at Ulriken ledet 71-72. Hani Issalhi prøvde å sikre seieren, og ble feilet og fikk to straffer med 7 sekunder igjen på klokken. Treff på begge og Storm hadde trolig vært mestere, men dessverre ble det bom på første skudd. Dermed måtte han treffe på andre for å sikre ekstraomgang. Presset var enormt på Hani, og iskaldt satte han den siste. Ulriken fikk ikke av gårde noe skudd før tiden rant ut og dermed ble det ekstraomgang. Her tok Storm raskt ledelsen igjen, men Ulriken ga ikke opp. Med 14 sekunder igjen av ekstraomgangen på stillingen 79-79 ble Ulrikens Marco Elsafadi tildelt to straffer. Marco satte første, men bommet på andre. Dermed kunne Storm vinne kampen med en topoenger, men utrolig nok klarte Marco og ta egen retur på siste straffe og Storm måtte feile Audun Eskeland for å stoppe tiden. Audun fikk dermed nok en sjanse og avgjøre en finalekamp fra straffelinjen. Han satte begge straffene iskaldt og Storm måtte dermed score en 3-poenger for å få en ny ekstraomgang. Taj Finger (bildet) tok det siste skuddet men bommet dessverre og Ulriken kunne juble for en ny kongepokal. Og kanskje var det nettopp erfaring som avgjorde hele finaleserien til deres fordel. Det står stor respekt av Ulriken som gir Storm årets to eneste nederlag på hjemmebane i finalen, og vi må bare gratulere ørnene fra Bergen med mesterskapet. Taj spilte en monsterkamp og ble kampens store spiller med sine 33 poeng og 15 returer, og Ron Timus scoret 25 poeng. Hos gjestene ble nok en gang Audun Eskeland lagets toppscorer med sine 19, og han ble også kåret til finalens beste spiller. Ser man alle finalene i sammen så burde nok denne prisen ha gått til Taj Finger, men det er meget sjelden at det går til en spiller på det tapende laget.
Selv om skuffelsen var meget, meget stor hos alle i Storm etter tapet, så må man huske at dette har vært den beste sesongen sporstlig noensinne med klubbens andre seriemesterskap og aller første BLNO-finale. Klubben har hatt en kjempesesong og sluttspillet har vært en skikkelig publikumssuksess. Masse folk og stor mediainteresse fra både tv, radio og aviser. Dette er noe å ta med seg videre og med den viktige erfaringen finalene har gitt oss så er målet helt klart å vinne “the double” neste år!
Her kan du lese mer om finalen på basket.no