Det ble kjempedramatisk da Storm i ettermiddag tapte mot Ulriken Eagles 77-80. Ulriken utlignet dermed finaleserien til 1-1, og kan faktisk avgjøre med to seiere i Bergen neste helg.

Men både dommerne og spesielt sekreteriatet kom i fokus når kampen ble avgjort de siste 30-40 sekundene i dag. Ulriken ledet 77-78 med ca. 40 sekunder igjen og hadde ballen. Ulriken spilte angrep og skjøt da det gjenstod 6-7 sekund på skuddklokken. Skuddet traff ikke ringen men undersiden av platen, noe som ikke er et godkjent skuddforsøk og dermed ikke nye 24-sekunder da Ulriken tok returen. Sekreteriatet oppfattet ikke dette og ga Ulriken nye 24-sekund når det gjenstod ca. 22 sekunder. Ingen av de tre dommerne klarte heller å få med seg bomskuddet og lot spillet fortsette. I tillegg så skjedde det en annen ting samtid i sekreteriatet. Hovedtavlen viste 77-77 med 22 sekund igjen, men storskjermen viste den riktige stillingen som var 77-78 til Ulriken. De fleste i hallen og hele Storm-laget og benken trodde det stod 77-77. Resultattavlen i hallen hadde hengt seg opp og sekreteriatet klarte ikke å rette opp stillingen mens spillet pågikk. Dette skapte total kaos utenfor banen, på benken til Storm og det gikk nesten 10 sekund før guttan på banen skjønte hva som var galt. Dermed måtte Storm feile en Ulrikens-spiller for å stoppe klokken, og dessverre traff de på begge straffene og ledet 77-80 med 14 sekund igjen. Storm kjørte et siste angrep, men dessverre bommet Galin Mihaylov på det siste trepoengsskuddet som kunne ha gitt ekstraomgang. Dermed utlignet Ulriken finalen og påførte samtidig Storm sitt første hjemmetap i året sesong, og det første siden november 2007!

Kampen ble en jevnere affære enn fredagen, selv om Storm ledet med 11 poeng midtveis ut i 2. periode. Dessverre havnet både Ron Timus og Galin Mihaylov i feiltrøbbel tidlig og måtte sette seg på benken med 3 feil hver. Dette gjorde at Ulriken klarte å komme tilbake og det stod 45-44 halveis. Storm sleit litt i angrep angrep i tredje periode der de kun scoret 12 poeng og lå under 57-61 før de siste 10. Det ble høydramatisk i siste periode, og Ulriken ledet lenge kontrollert før Taj Finger ga Storm ledelsen 72-71 med under to minutter igjen. To offensive returer for Ulriken de to siste minuttene samt dramaet som tidligere nevnt avgjorde kampen til ørnene fra Bergen. Nå har Ulriken “tatt over” hjemmebanefordelen og kan avgjøre finalen med to seiere hjemme i Bergen til helgen. Første lag som vinner to seiere til kan kalle seg norgesmester i år. Slik som det endte i dag i Tromsøhallen så tror jeg det er mange tromsøværinger som håper at det står 2-2 i kamper etter neste helg og at det blir en femte og avgjørende kamp i Tromsø den 1. april. Storm må vinne minst en kamp på bortebane for fortsatt å ha muligheten til kongepokalen. Det blir en tøff oppgav, men vi tror Storm-guttan er skikkelig revansjesugne etter dagens sure tap. Dagens mann hos Storm ble Hani Issalhi med 14 poeng, 7 returer og 6 assist. Ellers må vi skryte av unggutten Runar Ytrehus (bildet) som kom inn og scoret hele 11 poeng på tre minutter i 2. periode. Han burde nok fått spille mer i denne kampen etter den utrolige prestasjonen. Vel, nå er det bare å fokusere på neste helgs kamper og sørge for å vinne minst en kamp i Bergen.

Her kan du lese mer om kampen på itromso.no , nordlys.no, ba.no og bt.no. Statistikken fra kampen finner du her