Førstkommende fredag er det klart for tidenes første BLNO-finale i Tromsø. Storm har aldri klart å ta seg videre fra semifinalen tidligere, men i år har man endelig lyktes. Det er også første gang Storm (/TBBK) er i en NM-finale siden 1998. Klubben var i finalen både i 1997 og 1998, og vant sin hittil eneste kongepokal i 1997. Fra vinnerlaget i 1997 er det kun trenerteamet Jeff & Ronny Lange igjen i dagens mannskap. Storm møter Ulriken Eagles i finalen, som vant i 2007 mot Harstad Vikings. Det er faktisk første gang på 7 år at Vikings ikke spiller BLNO-finale! I årets sesong har disse to lagene vært de to sterkeste og på tre innbyrdes oppgjør så skiller det tilsammen kun 8 poeng i målscore. Det er med andre ord duket for en meget spennende finale.

Storm og Ulriken har en del fellestrekk. De er trolig de to beste forsvarslagene i ligaen, og ikke minst på retursiden så innehar deres spillere de fire øverste plassene på statistikken (Askers Ronny Karlsen ligger på 4. plass der, men det er en feil på statistikkprogrammet). Taj Finger vant ble årets returkonge med et snitt på 10,7, mens Storm-kaptein Dag Christensen følger på andreplass med sine 10,4. Ulrikens muskelmann Peter Bullock kommer deretter med 9,8 og Delano Thomas med 9,5. Storm derimot scorer i snitt 91,8 poeng hver kamp mot Ulrikens 82,7, mens Storm slipper inn i snitt 78,7 mot Ulrikens 74,4. De tre oppgjørene tidligere i sesongen har alle endt med hjemmeseiere. Storm vant hjemme 82-79 og 84-82, mens Ulriken vant sin hjemmekamp 81-78. Det går dermed trolig mot noen skikkelige negelbiter-kamper der vi i Storm får håpe at hjemmefordelen kanskje blir tungen på vektskålen til slutt.

Finalen spilles best av 5 kamper, ellers som man kan si – første lag til 3 seiere. Man spiller først 2 kamper i Tromsø (fredag/søndag) og så i Bergen neste fredag. Hvis det fortsatt ikke er avgjort så spilles 4. kampen i Bergen søndag 29. mars. Skulle det da stå 2-2 i kamper så spilles femte og siste kamp i Tromsø onsdag 1. april (og det er ingen spøk…). Vi håper publikum forstår at dette ikke bør gåes glipp av. Tidenes første BLNO-finale og første gang i historien at Storm har mulighet til å vinne “The double”, både serie- og sluttspillmesterskap i samme sesong. Vi gleder oss til finalen starter på fredag!