Etter hele 10 strake tap for Varden i 1. divisjon så kom endelig årets første seier på lørdag. Topplaget Fjellhamar ble slått 90-85 etter en meget spennende avslutning av Kurt Figenschau & Co..

Møtet med 1. divisjonen har vært veldig tøff for Varden-guttan. Sjelden eller aldri har man kunnet stilt sitt beste mannskap, heller ikke lørdagen. Men i det siste har spillet blitt bedre og bedre, riktignok med en del dårlige perioder i enkelte kamper. Lørdagen presterte laget sin beste kamp for året og ledet hele 58-40 ved pause. Kanskje var det litt undervurdering av Fjellhamar, men Varden spilte utrolig bra basket og hadde høy treffprosent på skuddene. Ved inngangen av siste periode ledet Varden komfortabelt med 14 poeng, men Fjellhamar satt inn en meget bra sluttspurt. De kom ajour når det stod igjen 3-4 minutter og ledet faktisk to ganger, noe som var de eneste gangene i kampen. Heldigvis klarte Varden-guttan å roe ned og spille smart både i angrep og forsvar, og vant en fortjent seier. Endelig kunne guttan slippe jubelen løs, og gleden var veldig, veldig stor! På Varden fremhevet veteranene seg mest. Kenneth Webb satte 29, Kurt Figenschau 22, Geir-Ivar Olsen 20 og Ørjan Hansen 14. Treffprosenten var utrolig bra med 7 av 12 trepoengere (58,3 %), derav Ørjan traff på 4 av sine fem skudd. På topoengere så var treffprosenten hele 65,9 %! En meget god kamp av Varden med andre ord. Både Marius Lind, Lars Flydal og Marius Torbergsen gjorde en god kamp. Nå venter årets viktigste kamp om to uker mot Persbråten, den også på hjemmebane.