I helgen ble avholdt basketting i Harstad. Arrangør Harstad Vikings skal ha masse ros for et meget bra opplegg, som både inneholdt kulturelle innslag, basketkamper mellom NBBF, BLNO, kretsene og Vikings og sist men ikke minst en båttur med den legendariske seilbåten “Anna Rogde”. Når værgudene også var på arrangørenes side så var dette en meget vellykket helg.

Når det gjelder selve tinget så ble det avviklet uten særlig skjær i sjøen. Forbundet, kretsene og klubben har lagt med masse godt arbeid de siste årene og tilstanden i basket-Norge blir bare bedre og bedre. Det eneste som Storm og de øvrige BLNO-klubbene ikke var fornøyd med var at forslaget om parallelle spilletillatelser mellom BLNO og 1. divisjon ble nedstemt. Dette medfører store problemer for Storm da tanken var å benytte Rune Løhr Hauge (bildet) og de andre ungguttene i Storm også i 1. divisjon med Varden BBK. Dette for å gi sårt tiltrengt og nødvendig matchtrening for de lokale spillerne som ikke får så mye spilletid i ligaen. Storm vil allikevel søke om dispansasjon for ungguttene ut i fra at bredden i Nord-Norge i da ikke er god nok. Dessverre er ikke nivået i nord-norsk 2. divisjon god nok for unguttene.

Ellers besluttet tinget at NBBF og BLNO skal intergreres mer enn tidligere. Det blir kun små kosmetiske endringer og BLNO vil mest sannsynelig står sterkere i fremtiden med denne løsningen. BLNO-klubbene skal i fremtiden også håndtere markedsrettighetene selv gjennom et markedsråd ledet av Axel Bjerke fra Bærums Verk Jets. Forhåpentligvis vil dette medføre bedre resultater enn sponsorbyråene til BLNO har klart å vise til tidligere.

Les mer på om helgen på basket.no