Varden BBK gikk til topps i kvalifiseringen til 1. divisjon i Bergen i helgen. Gamle Storm og TBBK-spillere viste at de gamle er fortsatt eldst – og best! I siste og avgjørende kamp mot Hop, som var favoritt i helgen, viste guttan at kroppen fortsatt holder og at rutine betyr veldig mye i idrett. Hop ble slått 88-76 og medførte at Varden ble nummer 1 og at Hop endte på delt 2. plass med Nordstrand og Brattholm, men grunnet innbyrdes oppgjør så tok Hop den andre plassen i neste års 1. divisjon.

Varden vant begge kampene lørdag med 9 poeng mot henholdsvis Brattholmen og Trondheim. Søndags morgen kunne laget sikret opprykket med seier mot Nordstrand, men å spille kamp kl. 09.00 dagen etter å ha spilt to kamper ble for tøft. Mange slitne og trøtte kropper samt manglen av Mikki Jackson, som lå igjen på hotellet med to bristet ribbein, ble for mye. Nordstrand vant med 75-60. Dermed måtte guttan vinne siste kampen for ikke å komme på 3. plass. Guttan samlet de siste kreftene mellom kampene og gikk målbevist til siste kamp. Alle som en på laget viste god gammel klasse. Bengt Walnum og Geir-Ivar Olsen herje under kurven, Tage Samuelsen og Åge Kvilstad tråkket til med tempo og scoringer, Ørjan Hansen prikket inn saftige 3-poengere, Mikki trosset smertene og spilte tøft forsvar og dro ned mange viktige returer. Bjørnar Henriksen spilte solid forsvar og var aggressiv i angrep. Lars Børge Ronglid, Lars Olav Sparboe og Hugo Henstein jobbet kjempebra i forsvar. Dette var en stor lagseier hjulpet meget godt frem av en energisk og god trener Jeff Lange! I de øvrige kampene så var det de gamle Storm-stjernene Tage, Åge, Ørjan, Bengt, Geir-Ivar og Mikki som dro det tyngste lasset, men med solid bidrag fra de øvrige guttan.

Målet for sesongen er dermed oppnådd. Byen vil dermed kunne skilte med både liga og 1. div. lag til neste sesong. Dette vil være en meget viktig bit i utviklingen av lokale spillere for fremtiden. Tilbudet til unge og lovende basketballspillere vil bli meget bra i årene som kommer, noe som er nødvendig med den enorme økningen på rekrutteringssiden i Tromsø.

Les mer på om helgen på basket.no, Hopbasket.no, Brattholmens hjemmeside