Storm og Lars Jæger & co. ble rangert som det 4. beste laget i Norge etter sist sesong. Dette har medført at klubben har blitt tilbudt plass i Europacupen til høsten. De andre lagene i Norge som er tilbudt plass er Asker Aliens, Vålerenga Kings og Ulriken Eagles.

Disse lagene deltok i NEBL Challenge Cup i fjor og gjorde sakene bra. Dette har medført at Norge har fått en fjerde plass i denne turneringen. Det vil si at FIBA (europeiske forbundet) driver i disse dager å omstrukturere hele systemet i Europa, slik at Storm vil få spille innledende runder i den cupen som heter FRC (FIBA Regional Challenge). Denne cupen består av totalt 76 lag fra 30-40 land. FRC er delt inn i tre grupper, Nord, Sør og Vest, der de norske lagene vil høre til i Nord. Her er det lag fra 20 land og Tromsø som det desidert lengst nord!

Klubben har som målsetning å komme ut i Europa og er derfor veldig glad for denne gode nyheten. Dette vil gi mange positive effekter for klubben og byen. Sportslig vil dette være en stor gulerot for spillerne, noe som også kan gjøre klubben mer attraktive ovenfor den siste amerikaneren som skal signeres. I tillegg vil dette medføre enorm mediadekning, noe som vil slå veldig positivt ut før både klubben og byen Tromsø.

Klubben har frist til 17. juli til å svare om vi vil være med. Før den tid må vi vurdere kostnaden ved en eventuell deltakelse. Det vil koste mye å delta i det gode selskap. I tillegg kommer et viktig punkt opp på dagsordenen igjen, og det er hallsituasjonen i Tromsøhallen. Kommunen har lovet å forbedre og legge til rette forholdene for store idrettsarrangement innendørs i byen. Tribunekapasitet og gulvunderlag er to hovedspørsmål. Klubben står faktisk i fare for ikke å få lov av FIBA å delta hvis disse tingene ikke er på plass. Klubben vil undersøke disse tingene den nærmeste tiden. Forhåpentligvis vil Tromsø kunne gjeste europacupspill til høsten. Dette ville være kjempebra for idrettsbyen Tromsø og alle idrettsinteresserte. Vi vet jo alle hvilken idrettsfest kampene til BKT (på 80-tallet) og TIL var!