Det har ikke vært så mye aktivitet rundt det norske herrelandslaget i basket de siste årene. Nå har forbundet og BLNO signalisert en økt satsning på dette området. Sist helg deltok landslaget i en turnering i Luxembourg, der de møtte Sverige, Kypros og vertsnasjonen. Dette kunne ha vært Lars Jæger Torkildsen sin debut på landslaget, men skade forhindret han i å kjempe til seg en plass på laget.

Overraskende gikk Norge frem og vant alle kampene og turneringen. Dette er oppsiktsvekkende da de andre nasjonen hevder seg bra i Europa. Det er også mange år siden Norge vant tre kamper på rad. Sist gang landslaget spilte mot nettopp disse landene ble det forholdsvis klare tap. Dette er med på å bekrefte at nivået i Norge har tatt seg opp de siste årene, og at BLNO har tilført noe på det området. Norske lag har også spilt jevnt med svenske basketligalag de siste årene, deriblant Storm som tapte knepent i to treningskamper sist vinter mot begge lagene som kom til sluttspillfinalen i Sverige i år.

Disse hyggelige resultatene gjør at satsningen på landslaget vil øke de nærmeste årene, og kanskje kan Norge om få år komme til et EM. Forhåpentligvis med Lars Jæger som en av nøkkelspillerne.

Les mer om saken på BL.NO